Przejdź do treści
iTasks
Zacznij za darmo
Temat dokumentacji

Łączenie kont

Połącz Telegrama i Google w jedno konto iTasks, wybierz konto główne i sprawdź skutki połączenia, zanim zatwierdzisz przeniesienie danych.

Połącz Telegrama i Google, aby korzystać z tego samego konta iTasks z dwiema metodami logowania.

Połączenie metody, która już utworzyła drugie konto, jest nieodwracalne. Bieżące zalogowane konto pozostaje główne. Druga tożsamość staje się dodatkową metodą, a obszary należące do jej konta są usuwane po potwierdzeniu.

Profil, konflikt z drugim kontem i dwie połączone metody logowania

Gdzie połączyć konta

Blok Metody logowania istnieje tylko w aplikacjach Android i iOS. Jest ukryty w Mini App, gdzie tożsamością zarządza Telegram. Otwórz profil przez awatar w aplikacji mobilnej.

Wybór konta głównego

Konto główne to konto zalogowane przed wybraniem Połącz. Jego użytkownik, uprawnienia i obszary pozostają.

Aby zachować obszar utworzony przez Telegrama, najpierw zaloguj się Telegramem. Aby zachować utworzony przez Google, wyloguj się i wejdź przez Google. Następnie połącz drugą metodę. Nie zaczynaj z przypadkowo utworzonego pustego konta, jeśli potrzebne dane znajdują się na drugim.

Jeśli metoda nie jest jeszcze używana

Zostaje po prostu dodana do bieżącego konta. Żaden obszar, zadanie ani plik nie jest usuwany.

Jeśli drugie konto już istnieje

iTasks pokazuje łączonego użytkownika, jego obszary przeznaczone do usunięcia oraz liczbę ich projektów, zadań i kanałów HelpDesk.

Po Usuń i połącz metoda przechodzi do bieżącego konta. Drugi użytkownik zostaje usunięty wraz z obszarami, których jest właścicielem, ich projektami, zadaniami, plikami i powiązanymi danymi.

Kiedy łączenie jest zablokowane

Obszary innych właścicieli, do których należy drugie konto, nie są usuwane. Jeśli takie istnieją, iTasks pokazuje je i wyłącza potwierdzenie.

Łączenie zablokowane, ponieważ drugie konto należy do obszaru innego właściciela

Zaloguj się na drugie konto i opuść te obszary lub poproś ich właściciela o usunięcie tego konta z zespołu. Następnie wróć na konto główne i ponów łączenie.

Kontrola przed potwierdzeniem

  1. Jesteś zalogowany na konto, którego obszary mają pozostać.
  2. Wyświetlane drugie konto jest właściwe.
  3. Lista obszarów do usunięcia nie zawiera niczego, co chcesz zachować.
  4. Rozumiesz nieodwracalność potwierdzenia.

Po połączeniu

Obie metody pojawiają się w profilu jako połączone. Telegram i Google otwierają teraz to samo konto z obszarami konta głównego.

Zobacz Profil i język i Uprawnienia i ograniczenia.

Powiązane tematy

Chcesz wypróbować ten scenariusz w aplikacji?

Otwórz iTasks w Telegramie i wróć tutaj, gdy potrzebujesz szczegółowej instrukcji.

Otwórz iTasks